Про чудові та корисні сайти та що з ними буває


Сьогодні я звертаюсь до Вас, шановні читачі, за допомогою та прошу порад.

Я знаю, що дехто вже стикався з подібним та успішно подолав всі труднощі. Поділиться, будь ласка, своїм досвідом та порадьте, що в конкретно цій ситуації можна зробити.

З 2006 року в уанеті існує чудовий ресурс “Відлуння віків”, який виник як результат творчих зусиль людей, небайдужих до долі української історико-культурної спадщини.  Сайт оновлюється майже щодня, там опубліковано багато матеріалів, цікавих широкому колу читачів.

На жаль, не так давно з ним сталося те, що і з багатьма іншими прекрасними україномовними ресурсами – він був повністю скопійований, перекладений на російську мову машинним перекладачем та розміщений на російському домені: http://upravodom.ru/

Написання листа хостеру нічого не дало – вони відповіли “для закрытия необходимы официальные постановления соответсnвующих органов. Так как домен в зоне .ru, то на него распространяются законы Российской Федерации” та “контактную информацию можете просмотреть через публичные whois сервисы, больше информации дать не имеем права”. Докладніше дивиться тут: http://muzyka-sniv.livejournal.com/45798.html

Що робити?

Свої думки залишайте тут або в ЖЖ відповідального редактора “Відлуння віків”.

Випадкові записи:

,

  1. #1 by hellveen - Березень 3rd, 2009 at 00:50

    Писати наполегливі листи – насамперед ще раз хостеру, писати про непідтримку його законодавства щодо авторських прав, котре є однаковим всюди; писати реєстратору домена, писаи в суппорт Яндекса і Гугля з проханням не індексувати сайт-клон.
    Писати безпосередньо до автора клону.
    Якщо це не подіє – вживати радикальних заходів щодо чорного піару вищевказаних компаній. А його ми вам забезпечимо :)
    Звертайтесь особисто, якщо шо.

    • #2 by Стежинка - Березень 3rd, 2009 at 12:35

      Дякую!
      Писати ми обов’язково будемо, просто зараз не зовсім розуміємо як, про що і кому.
      Ще нам порадили написати кілька звичайнісеньких паперових листів і відправити поштою із повідомленням про вручення. Може ще паралельно кілька листів в російські держустанови? Зараз думаю, кому саме можна відправити.

  2. #3 by LaSet - Березень 3rd, 2009 at 08:41

    треба писати хостеру на всі імейли відразу, можна навіть зателефонувати

    домен зареєстровано теж з порушенням, можна писати до реєстратора

    • #4 by Стежинка - Березень 3rd, 2009 at 12:39

      LaSet, дякую! Так і зробимо, напишемо на всі імейли.
      А звідки видно, що домен зареєстровано з порушеннями? Наприклад, я йду на сервіс http://whois.domaintools.com/, мені видає таке:

      domain: UPRAVODOM.RU
      type: CORPORATE
      nserver: ns1.ht-systems.ru.
      nserver: ns2.ht-systems.ru.
      state: REGISTERED, DELEGATED
      person: Private Person
      phone: +7 495 0000000
      e-mail: info@upravodom.ru
      registrar: NAUNET-REG-RIPN
      created: 2008.05.19
      paid-till: 2009.05.19
      source: TC-RIPN

      Регістратор доменів, це NAUNET-REG-RIPN ? А як дізнатися про його реквізити?
      Може я дещо дурні питання задаю, але справді мало знаю про цю сферу :-)

(не розголошується)
  1. Немає трекбеків.